HUB logistics Packaging pakkaa Sulzerin pumput

Yhdessä hallissa työntekijät nikkaroivat sahoilta tulleesta puutavarasta metallitavaroiden kuljetukseen soveltuvia lavoja, häkkejä ja merikuljetukseen sopivia umpinaisia laatikoita. Toisessa hallissa työryhmä pakkaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti tavarat valmiiksi kuljetusta varten. Määränpää voi olla toisella puolella maapalloa.

HUB logistics Packaging on toiminut Karhulan Teollisuuspuistossa viisi vuotta. Lähes yhtä kauan yksikön päällikkönä on toiminut Pekka Haapalainen, joka viihtyy työssään erinomaisesti. Tällä hetkellä Kotkan yksikkö työllistää 40-50 henkilöä ja töitä paiskitaan kahdessa vuorossa. Vuokratyöfirma välittää lisätyövoimaa ruuhkatilanteisiin tarvittaessa.

Kun Haapalainen viisi vuotta sitten aloitti, yksikössä työskenteli 12 henkilöä. Kasvua on siis ollut ja se on syntynyt yhtä jalkaa asiakasyritysten kasvun myötä. Haapalainen on tyytyväinen siihen, että metallialan yritykset ovat pärjänneet talouden taantumasta huolimatta hyvin. Se on tiennyt työtä ja kasvua myös pakkausyritykselle.

HUB logistics Packaging kuuluu HUB logistics -konserniin. Konsernin pääpaikka on Vantaalla, puupakkauksiin erikoistuneen HUB logistics Packaging -yhtiön päätoimipiste on Riihimäellä.

Uusia toimipisteitä syntyy Haapalaisen mukaan yleensä sinne, missä jokin iso asiakas on logistiikkapalvelujen tarpeessa. Karhulan Teollisuuspuistossa se on ollut tietysti Sulzer, jonka järeät prosessiteollisuuden pumput saavat HUB logistics Packagingissa vahvan suojan kuljetusta varten.

Kotkan yksikkö valmistaakin puupakkauksia lähinnä kotkalaisten metallialan yritysten tarpeisiin. Palvelut räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Osalle asiakkaista HUB logistics Packaging valmistaa pelkästään puupakkaukset, toisille se hoitaa myös tavaran pakkaamisen lähetyskuntoon. Yritys hoitaa myös esimerkiksi merikontteihin liittyvät vienti- ja huolinta-asiakirjat.

Pakattavien tavaroiden koko vaihtelee hyvinkin paljon, metrin pituisesta metalliakselista 16 tonnia painavaan pumppuun.

Vaikka rakennelmina puupakkaukset näyttävät melko yksinkertaisilta, yrityksessä tehdään tuotekehitystä jatkuvasti ja yksilöllisiä ratkaisuja asiakkaiden toiveiden mukaan.

Laatikoiden suunnittelussa on käytössä CAD-järjestelmä. Varsinaisten laatikoiden lisäksi HUB Logisticsin palvelukokonaisuuteen kuuluvat piirustukset, pakkausdokumentointi ja pakkauksiin liittyvät työohjeet.

Puupakkaaminen on vain yksi osa HUB logisticsin toiminnasta. Se on täyden palvelun logistiikkayritys, joka tarjoaa asiakaskohtaisesti räätälöityjä ratkaisuja materiaalien ja tiedon hallintaan. Konsernin ylpeyden aihe on Vantaan Hakkilassa sijaitseva logistiikkakeskus.

Jaa:

Lisää uutisia

Teollisuuspuistolaiset juhlivat keskikäistä Luontopolkuaan

ME TARVITSEMME KARNEVALISMIA Luontopolku- tapahtuma taitaa olla Karhulan Teollisuuspuiston kestävin perinne. Toukokuussa teollisuuspuistolaiset juhlivat tapahtuman 50- vuotisuutta ”Seventies” teemalla.  Luontopolun juuret johtavat kuitenkin jo 1960-luvulle,