Teollisuuspuistolaiset juhlivat keskikäistä Luontopolkuaan

ME TARVITSEMME KARNEVALISMIA

Luontopolku- tapahtuma taitaa olla Karhulan Teollisuuspuiston kestävin perinne. Toukokuussa teollisuuspuistolaiset juhlivat tapahtuman 50- vuotisuutta ”Seventies” teemalla. 

Luontopolun juuret johtavat kuitenkin jo 1960-luvulle, jolloin silloisilla Ahlströmin tehtailla järjestettiin kuntokilpailuja. Tapahtuman äidiksi on tunnustautunut Ahlströmin sosiaalitoimistossa työskennellyt Arja Tainio. Luontopolku nimi otetiin käyttöön 1970-luvun lopulla ja sillä on menty. Tapahtuman sisältö muuttui siinä vaiheessa vähemmän urheilulliseksi, joskin monenkirjavaksi naamioitunut väki vaelsi reippaasti useampana vuonna Teollisuuspuistosta Leikariin, joka tunnettiin noihin aikoihin Kymen motellina. Siellä sitten hipattiin. Parhaiten pukeutunut joukkue, kuten myös suunnistuskisan parhaat ovat saaneet palkintonsa Luontopolun alusta alkaen.

PELLEN KAA BILEISSÄ

Tänä juhlavuonna parhaasta pukeutumisesta ja koko illan mittaisesta showsta palkittiin TonniKeijut  ( jotain Sulzerin tyyppejä ja yksi ihmehiihtäjä ).Suunnistuksen kovimmat tulokset veti Sulo Vilenin siskontytöt (nämä likat ovat vissiin töissä…  Andritzilla ).

Juhlapolun kunniaksi Sammontalon loppubileissä oli peräti kaksi bändiä, ”Seventies” teemaa edusti Pelle Miljoona Trio ja niinpä kuulimmekin Pellen suurimmat hitit noilta ajoilta. Tanssilattia oli kuuma ja sellaisena se myös pysyi. Tunnelman sai suorastaan hehkumaan Luontopolun houseband, Ihmeneloset, vai liekö ollut kolmoset. Parketilla oli tungosta loppuun saakka, kuten tapana on ollut.  Seitsemänkymmentäluvun henkeä vahvisti myös Teollisuuspuiston ikioman superkeitraajan BBQ Importin loihtima runsas menu. Ja koko hommahan meni tietysti Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen piikkiin.  Tänä vuonna Luontopolku pääsi juhlan kunniaksi oikein lehteenkin, vieläpä etusivun kautta ja peräti kokonaiselle omalle aukeamalle. Kymen Sanomat taitaa olla meidän kaveri, on siellä oltu ennenkin.

ESTOTONTA ILONPITOA

Kun tapahtumalla on pitkä historia, on siitä syntynyt monenlaisia legendoja ja juttuja mutta ihan siistiä meno lienee ollut alusta alkaen, eikä näissä kisoissa ole rymytty viime vuosinakaan. Sen sijaan estoton ilonpito ja kanssajuhlijoiden seurasta nauttiminen täysillä keskellä kiireistä arkea toistuu Luontopolulla vuodesta toiseen.  Se on hyvä todiste siitä, että me tarvitsemme karnevalismia ja hassuttelua, tapahtuipa maailmassa mitä tahansa.

Luontopolku ei ole vain yhden illan show, sillä eri yritysten henkilöstöä edustava työryhmä aloittaa valmistelut jo kuukausia ennen hetkeä hoo ja työpaikoillakin aihe on esillä ympäri vuoden. Tulevaan valmistaudutaan huolella, kootaan joukkueita, hankitaan pukuja ja muuta tilpehööriä ja sitten sinä yhtenä toukokuun torstaina nautitaan täysillä panostuksesta. Mutta ei tässä vielä kaikki, Luontopolku pysyy esillä kahvipöydissä ja kuuleman mukaan muuallakin. Yrityksistä on kerrottu, että Luontopolkutoiminta ennen ja jälkeen tapahtuman vaikuttaa positiivisesti myös työilmapiiriin ja yhteishenkeen, se lienee tyhyilyn tavoitekin.

Hannu Oksanen

kuvat: Luontopolku photobooth2023

Jaa:

Lisää uutisia

Uusi Karhu ja Tähti-lehti on ilmestynyt

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen Karhu ja Tähti lehden uusin numero keskittyy koronanepidemiaan ja erityisesti Teollisuuspuiston yritysten näkökulmasta mutta mukana on Kotka Mills. Yritykset kertovat ensi reaktiostaan ja kuinka kukin