Teemu Aalto Music Productions tuottaa listaykkösiä

Karhulan Teollisuuspuiston vireä ja monipuolinen yritysyhteisö sai taas lisää väriä ja ääntäkin kun Teemu Aalto muutti syyskuussa 2017 äänitysstudionsa Karhulan Teollisuuspuistoon.  Teemu Aalto Music Productions sopiikin oikein hyvin ympäristöönsä, sillä yhtiön tuotanto leviää ympäri maailman alueen suurimpien teollisten toimijoiden tapaan.

Mikään uusi tekijä Teemu ei alalla ole, äänityshommissa hän on ollut jo pian parikymmentä vuotta ja yrittäjänä kahdeksan vuotta, sitä ennen hän teki työtään freelancerina.

Helmikuussa studiossa äänitettiin Karhulasta kansainväliseen menestykseen tiensä raivanneen Omnium Gatherum- yhtyeen seitsemättä studioalbumia. Teemun ja melodista death metallia soittavan Omnium Gatherumin yhteistyö on jatkunut jo 15 vuotta. Teemu on äänittänyt kaikki OG:n studioalbumit ja hän on myös levyjen tiukka tuottaja. Nyt tekeillä oleva levy ilmestyy elokuussa, jolloin bändi lähtee julkaisukiertueelle USA:han. Karhulan kosmopoliittien musiikki on saanut myös laajasti kiitosta kansainvälisessä lehdistössä.

OG perustettiin 1996 Karhulassa ja nykyiseen kokoonpanoon kuuluu seitsemän miestä, enemmistö on edelleen Karhulasta. Jutuntekopäivänä Toimistotalo Otson neljännessä kerroksessa levyn kitararaitoja hioivat Markus Vanhala ja Joonas Koto.  Äänitykset sujuvat herrojen mukaan helpommin, kun koko suuri ja äänekäs miesjoukko ei ole yhtä aikaa paikalla. Teemu Aalto on ehdottomasti samaa mieltä. Omasta ammattitaidostaan hän toteaa, että:

– Minä olen tarkkakorvainen ja minulla on laaja musiikkimaku eikä tyylitajussanikaan ole vikaa. OG:n edellinen levy kiipesi listakakkoseksi, tällä levyllä on tarkoitus nousta ykköseksi, sanoo Teemu Aalto.  Mies tuntee taitonsa, josta on todisteena Omnium Gatherumin lisäksi myös toisen maineikkaan karhulalaisen metalliyhtyeen Insomniumin menestys. Heidän viimeisin ja Teemun tuottama ja äänittämä levy oli listaykkönen. Taitavalla tuottaja- äänittäjällä on siinä ilman muuta osuutensa. 

Teemu Aalto Music Productionsin käytössä on 112 neliön tilat, jotka Teemu on rakentanut omin käsin akustisesti toimivaksi ja äänieristetyksi studioksi. Seinänaapurissa ihmepumppujaan virittävät Sulzerin insinöörit eivät pääse osalliseksi heavybändien jytinästä.

Teemu kieltää olevansa pelkästään metallimusiikin tuottaja, studiolla vierailee monien eri tyylilajien taiteilijoita ja yhtiön tilauskirjat ovat täynnä kuukausiksi eteenpäin. Teollisuuspuistossa Teemu Aalto viihtyy erinomaisesti.

– Täällä on tosi hyvä pöhinä. Kun tulee aamulla duuniin hienoa William Ruthin katua pitkin, niin heti tulee hyvä fiilis. Täällä on vanhan teollisuuden perintö ja upeita rakennuksia, se on tosi tärkeä juttu. Edellinen studioni oli aika rupinen, ikkunaton ja homeinen tila mutta täällä mulla on toi valtava ikkunakin, josta on hieno näkymä teollisuuspuistoon. 

Teksti: Hannu Oksanen

Kuvat: Jukka Koskinen

Kuvassa vasemmalta: Teemu A, Joonas Koto, Markus Vanhala

Jaa:

Lisää uutisia

Teollisuuspuistolaiset juhlivat keskikäistä Luontopolkuaan

ME TARVITSEMME KARNEVALISMIA Luontopolku- tapahtuma taitaa olla Karhulan Teollisuuspuiston kestävin perinne. Toukokuussa teollisuuspuistolaiset juhlivat tapahtuman 50- vuotisuutta ”Seventies” teemalla.  Luontopolun juuret johtavat kuitenkin jo 1960-luvulle,