Teollisuuspuistoon saatava lisää yrityksiä ja työpaikkoja

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen uusi puheenjohtaja Petteri Aspelund:

”Vain hyvinvoivien ihmisen kautta syntyy hyvin toimivia yrityksiä”

Lahtelainen Petteri Aspelund eksyi Karhulan Teollisuuspuistoon sattumalta. Historiasta kiinnostunut mies ihmetteli William Ruthin kadun vanhoja puutaloja ja karun kaunista tehdasaluetta. Oli vuosi 2008 ja hän oli tullut Kotkaan etsimään tiloja yritykselleen. Hän oli jo käynyt muutamassa paikassa, mutta keskustan tilat eivät tuntuneet oikeilta.

Aloin olla jo epätoivon vallassa, sillä kaupungissa toimistotilaa oli niukasti tarjolla. Tämä paikka kolahti heti. Karhulan Teollisuuspuistossa yhdistyy hienosti vanha ja uusi. Oma yritykseni edustaa uutta teknologiaa, joten kun ympärillä on vanha historiallinen ympäristö, on asioilla hyvä balanssi, hymyilee toimitusjohtaja Petteri Aspelund, jonka yritys Pekava tarjoaa palveluja informaatio- ja asiakirjahallintaan.

Vanhasta puutalosta Lasimestarin läheltä löytyi tyhjää liiketilaa ja Aspelund perusti yrityksensä Kotkaan. Lahdessa asuva Aspelund kulkee työpaikalleen Karhulaan lähes päivittäin. Pekava työllistää 5-9 henkeä ja Kotkan jälkeen toiminta on kasvanut Kouvolaan, Porvooseen ja kesäkuun alussa toimipiste avattiin myös Lahteen.

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen puheenjohtajuuden Aspelund ottaa vastaan nöyränä ja innokkaana kiitellen edellistä puheenjohtajaa, Matti Rikkaa, hienosta työstä.

Aspelundin mukaan perinteinen teollisuus on globaalissa murroksessa ja taloudellinen ansaintalogiikka muuttuu jatkuvasti. Yhdistyksen on oltava muutoksessa mukana.

Haaste on luonnollinen sparraaja, se johtaa väistämättä kohti muutosta. Teollisuuspuiston nimeä on mietittävä. Ehkä piipputeollisuuden lisäksi nimen tulisi palvella kaikkia yrityksiä paremmin kuten Businesspark suomeksi yrityspuisto, hän toteaa.

Aspelund muistuttaa, että haasteiden lisäksi tulee nähdä myös alueen mahdollisuudet. Sijainti sataman ja tulevan moottoritien läheisyydessä ovat erittäin arvokkaita voimatekijöitä.

-Meillä on yhdistyksessä työtyhmä, joka kartoittaa alueen infraa. Sen tarkoituksena on selvittää, mitä alueella on ja mitä vielä tarvittaisiin. Tästä jalostuu esitepaketti yrityksille. Oleellisin asia on, että puistoon saataisiin yrityksiä ja työpaikkoja, hän painottaa.

- Olemme mukana muun muassa Alihankinta-messuilla juuri tätä varten.

Aspelund näkee Vellamon Karhu ja Tähti –näyttelyn hyvänä esimerkkinä siitä, miten yhdistys on voinut tuoda aluetta ja sen historiaa ihmisten tietoisuuteen. Alueen markkinoinnin lisäksi hän näkee tärkeänä, että yhdistys toimii kaikkien jäsentensä tukiverkostona. Alueen ylläpidosta ja yritysten välisestä verkostoitumisesta laajemminkin on huolehdittava.

Alueen elinvoimaisuus on se keskeinen juttu, hän muistuttaa.

Aspelund haluaa omalta osaltaan huolehtia työntekijöiden hyvinvoinnista.

Alueen väelle yhdistys voisi tarjota koulutustoimintaa ja virkistäytymistä kuten grillijuhlia tai vastaavaa. Golf-tapahtuma meillä juuri olikin, hän kertoo.

Aspelund kantaa huolta nykyajan työelämän kovuudesta ja huonosta työilmapiiristä monella työpaikalla.

Ihmiset eivät ole koneita, joista voi ottaa kaikki mehut irti ja jättää sitten huolehtimatta, kun heitä ei enää tarvita, Aspelund miettii.

Kyseenalaistan kovasti nykyistä systeemiä. Jos työntekijää ei nähdä tärkeänä yksilönä, hänen on vaikea kokea itseään arvokkaaksi osaksi työyhteisöä. Kuitenkin vain hyvinvoivien ihmisen kautta syntyy hyvin toimivia yrityksiä.

Aspelund näkee, että muutos työpaikoilla on tapahtunut lyhyessä ajassa. Aspelund muistelee, että hänen aloittaessaan työuraansa häntä ensin koulutettiin ja perehdytettiin tehtävään, sitten vielä varmistettiin työn sujuminen. Toisin sanoen nuorelle työntekijälle annettiin aikaa oppia työelämään. Sen sijaan nykyään osa nuorista meinaa jäädä kokonaan työelämän ulkopuolelle.

- Nykyään oletusarvo on, että ihmisen pitää olla heti valmis työtehtävään. Ei siinä ole mitään väärää, mutta se asettaa paineita puolin jos toisin, hän toteaa.

- Uskon ja toivon, että tämän hetken johtamiskulttuurit menevät uusiksi ja keskitytään siihen, että ihmiset jaksavat tehdä työtänsä. Koska ihmisten kautta syntyy tulos. Jokainen meistä haluaa pohjimmiltaan antaa itsestään parasta, jos asenne ja motivaatio ovat kohdallaan. Johtamisen tavoite tulisi olla juuri tässä: saada osaaminen kukoistamaan.

Aspelund toivoo, että jokainen teollisuuspuistolainen tuntee yhdistyksen omakseen.

Aluetta tulee kehittää yhdessä ja avoimesti. Yhdistys on avoin kaikkien ideoille ja tiedottamista on tarkoitus tehostaa esimerkiksi uusien www-sivujen myötä, hän sanoo.

Matala kynnys ja avoimuus tarkoittaa käytännössä sitäkin, että Aspelund rohkaisee poikkeamaan hänen työpaikalleen juttelemaan Teollisuuspuiston asioista. Kahvinystävä lupaa tarjota kahvitkin modernissa toimistossaan, joka sijaitsee vanhassa punaisessa puutalossa.

KUKA?

Petteri Aspelund

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen uusi puheenjohtaja

Ammatti: Pekava Oy:n toimitusjohtaja

Asuinpaikka: Lahti

Ikä: 42 vuotta

Perhe: vaimo ja kolme poikaa (15,7 ja 5 vuotta)

Lemmikit: Pipa-koira

Harrastukset: koiran ulkoiluttaminen, golf, uinti

 KUVAT JUKKA KOSKINEN

Karhulan Teollisuuspuisto / Karhula Industrial Park
PL 38 48601 Kotka, Finland
puh. 010 234 3400