Sulzer valmistelee Karhulan valimon myymistä

Sulzer Pumps Finland Oy on solminut sopimuksen Karhulan valimon myynnistä. Ostaja on Karhulan Valimo Oy, valimoammattilaisten Pekka Kemppaisen, Ilkka Hakalan ja Jyrki Laitisen perustama uusi yhtiö.

Kauppasopimus allekirjoitettiin 5.7.2016 ja suunnitelman mukaan valimo siirtyy uudelle omistajalle 15. syyskuuta 2016. Valimon myynnin suunniteltu toteutuminen edellyttää kuitenkin, että kaupan voimaantulon ehdot täyttyvät.

Kaupan toteutuessa Karhulan Valimo Oy kykenisi jatkossa työllistämään osan Sulzerin Karhulan valimon nykyisistä työntekijöistä. Mikäli myynti toteutuu, siirtohetkellä voimassaolevat työsuhteet siirtyisivät Karhulan Valimo Oy:lle.

Sulzer ilmoitti joulukuussa 2015 sulkevansa Karhulan valimon syyskuun 2016 loppuun mennessä ja irtisanovansa sen koko henkilöstön. Yhtiö on tyytyväinen sulkemispäätöksen jälkeen syntyneeseen kauppasopimukseen, joka toteutuessaan mahdollistaa valimotoiminnan jatkumisen Karhulassa. Sulzer hankkii jatkossa valut sekä uudesta Karhulan Valimosta että maailmanlaajuisesta alihankintaverkostosta.

Suomessa Sulzerilla on toimintaa kuudella paikkakunnalla. Karhulassa on valimon lisäksi, pumpputehdas, tuotekehitys, myynti, tukitoiminnot ja huoltokeskus. Helsingissä on myyntikonttori ja Espoossa jätevedenkäsittelylaitteiden tuotekehitysosasto. Raumalla Sulzerilla on mekaanisten tiivisteiden valmistus- ja huoltoyksikkö. Huoltokeskuksia yhtiöllä on lisäksi Mäntässä ja Oulussa. Sulzer työllistää tällä hetkellä Suomessa yhteensä noin 550 henkilöä.

Sulzer perustettiin 1834 ja yhtiön pääkonttori sijaitsee Sveitsin Winterthurissa. Sulzerin erikoisosaamista ovat pumppausratkaisut, pyörivien laitteiden ylläpito- ja huoltopalvelut sekä erotus-, reaktio- ja sekoitusteknologia. Yhtiö suunnittelee, kehittää ja toimittaa pumppausratkaisuja ja -laitteita maailmanlaajuisesti. Voimakas panostus nestedynamiikan, prosessilaitteiden ja erikoismateriaalien sekä luotettavien huoltopalvelujen kehittämiseen tekee Sulzerista johtavan toimittajan päämarkkinoillaan, jotka ovat öljy- ja kaasuteollisuus, voimantuotanto ja veden käsittely, sellu- ja paperiteollisuus mukaan lukien. Sulzer palvelee asiakkaitaan maailmanlaajuisen tuotanto-, myyntija huoltoverkostonsa avulla yli 170 paikkakunnalla ja on vahvasti läsnä myös kasvavilla markkinoilla. Vuonna 2015 Sulzerin liikevaihto oli noin 3 miljardia Sveitsin frangia ja yhtiö työllisti noin 14 000 henkilöä. www.sulzer.com

Tiedustelut:

Markku Koponen, toimitusjohtaja, Sulzer Pumps Finland Oy
Puhelin: +358 10 234 3320, markku.koponen@sulzer.com

Pekka Kemppainen, toimitusjohtaja, Karhulan Valimo Oy
Puhelin: +358 50 595 1870, pekka.kemppainen@meehanite.org

Karhulan Teollisuuspuisto / Karhula Industrial Park
PL 38 48601 Kotka, Finland
puh. 010 234 3400